PARTENE

Selger er IN Drops Art Spangrud, Orgnr: 921814429, e-post: indropsart@outlook.com, og betegnes i det følgende som IN Drops Art.

Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.

LEVERING

Små pakker sendes med Posten til nærmeste utleveringssted. Vi sender deg sporingsnummer på e-posten du oppga ved bestilling, og Posten kontakter deg per SMS.

Store pakker som større kunstverk blir sendt på hjemlevering med Bring. Leveres på døren mellom klokken 08-17 eller 17-21, basert på postnummer. Vi kan dessverre ikke påvirke transportørens tider og leveringsdager. I enkelte mindre områder kan det forekomme att transportøren bare har hjemlevering enkelte dager i uken.

Kan også hentes hos oss på Nøtterøy etter avtale.

Pakker som ikke hentes på postkontor innen Postens frister, returneres på bekostning av kunde (fraktkostnad).

LEVERINGSTID

Etter at bestillingen er gjort mottar du, i løpet av noen dager, en e-post som angir varenes estimerte leveringstid. Alle leveringstider må anses som veiledende. Forsinkelser hos transportør kan forekomme. Vi forbeholder oss rett til å avvike og eller endre oppgitt leveringstid.

Kunst: Allerede ferdig kunst leveres innen 2 uker om du bor i Norge. Leveringstiden på kunst som må produseres varierer, og du vil motta et estimat før produksjonen starter.

Resin, verktøy og pigmenter: Lagerførte varer: Innen 2-5 virkedager til Norge, og 7-10 virkedager til Sverige. Bestillingsvarer: Innen 2-3 uker til Norge, og 3-4 uker til Sverige.

Vi forbeholder oss retten til å kansellere din bestilling dersom produktet er utsolgt/utgått. Du vil da få beskjed om dette, og pengene tilbake. Ved forsinkelser informeres du om mulig alltid om dette. Anledninger til forsinkelser kan være: produktet har nylig gått tomt på lager, problemer i produksjonen eller lignende som er utenfor vår kontroll. Avhengig av forsinkelsens lengde har du som kunde rett til å, uten kostnad, heve kjøpet. OBS! Dette gjelder ikke produkter som ikke er lagerførte og som produseres på kundens bestilling. I så fall må forsinkelsen være av betydelig art.
Vi kompenserer ikke for leveringsforsinkelser.

PRISER

Prisene som oppgis er inklusive moms.

Vi tar forbehold om mulige skrivefeil.

Alle kampanjepriser gjelder så langt lageret rekker, og senest til den dato angitt på det respektive produkt.

BETALINGSMETODE

IN Drops Art tilbyr sikker kortbetaling med VISA og Mastercard i samarbeid med Stripe.

Det er også mulig å betale med VIPPS. Vårt VIPPS-nummer er 550858.

RETUR/ANGRERETT

Angreretten gjelder kun for privatpersoner. I følge angrerettloven har kunden rett til å angre på sitt kjøp, uten å måtte angi en grunn, innen 14 dager etter mottagelse av ordre og delvis utfylt angrerettskjema. Skal angreretten benyttes så gjelder denne på ordren i sin helhet. Om angreretten benyttes står du selv for returfrakten tilbake til vår adresse i Norge. Returen må sendes senest 14 dager etter at du har gitt oss beskjed. NB! Ikke mottatt / ikke hentet / nektet mottatt ordre er ikke å regne som bruk av angreretten.
Ønsker du å benytte deg av angreretten så ber vi deg ta kontakt med oss på e-post.

Om returnert vare er brukt eller har en form for skade vil dette medføre reduksjon i tilbakebetalingen. Det kan også resultere i at varens verdi blir satt til kr. 0,-. Dette gjelder også emballasjen.

Kreditering kun til samme kortnummer.

REKLAMASJON/GARANTI

Vi gjør vårt ytterste for å gjengi bildene mest mulig korrekt, men gjør oppmerksom på at enkelte bilder kan variere noe i farge fra skjerm til skjerm.

Alle originale kunstverk er signert.

Når du mottar varene dine må de undersøkes. 
Risikoen for varen går over til kjøperen når varen er levert/mottatt. Det er derfor svært viktig at synlige skader ved mottak dokumenteres med bilder og noteres på fraktbrevet.
Skjulte skader må rapporteres innen 3 virkedager! Reklamasjoner på transportskader som rapporteres senere enn dette vil ikke bli godkjent. 

Om du som kjøper oppdager kvalitetsfeil på leverte varer ber vi deg kontakte oss på e-post.
Kjøperen kan velge mellom å kreve mangelen rettet eller levering av tilsvarende vare. Selger kan likevel motsette seg kjøperens krav dersom gjennomføringen av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader. Retting eller omlevering skal foretas innen rimelig tid. Selger har i utgangspunktet ikke rett til å foreta mer enn to avhjelpsforsøk for samme mangel.
Kjøper kan kreve et passende prisavslag dersom varen ikke blir rettet eller omlevert. Dette innebærer at forholdet mellom nedsatt og avtalt pris svarer til forholdet mellom tingens verdi i mangelfull og kontraktsmessig stand. Dersom særlige grunner taler for det, kan prisavslaget i stedet settes lik mangelens betydning for kjøperen.
Dersom varen ikke er rettet eller omlevert, kan kjøperen også heve kjøpet når mangelen ikke er uvesentlig.

KUNSTAVGIFT

Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) ble opprettet av Stortinget i forbindelse med lov om kunstavgift av 1948. BKH skal ifølge loven kreve inn 5 % av all offentlig omsetning av originale kunstverk i Norge med salgspris over 2 000 kr. pr. verk, samt forvalte de innkrevde midler. Avgiftsmidlene går i sin helhet til fondet, som tilbakefører pengene til ny produksjon av kunst gjennom tilskudd og stipend til kunstnere i Norge.

TOLL

Det kan hende mottakerlandet vil kreve inn avgifter for varene du kjøper av oss. Dette er ikke noe vi har kontroll på, og det er kjøperen som må dekke denne avgiften. NB! Dette gjelder ikke sendinger til Norge.

PERONOPPLYSNINGER

Personopplysninger behandles kun internt, og vil ikke bli gitt til tredje person.